Polskie zero waste w kuchni czyli gruzińska zupa w ukraińskim wydaniu
W audycji odwiedzamy Klub Cafe Albert zorganizowany we Wrzeszczu przez Towarzystwo Pomocy im. św. Brata Alberta Koło Gdańskie. W tym ...
W audycji odwiedzamy Klub Cafe Albert zorganizowany we Wrzeszczu przez Towarzystwo Pomocy im. św. Brata Alberta Koło Gdańskie. W tym ...
Czy słyszeli Państwo o szyi smartfonowej? Jeśli nie to posłuchajcie wywiadu ze stomatologiem dr Konradem Czubakiem. Szyja smartfonowa to schorzenie, ...
'- Każdej minuty życie na traci 180 rekinów na świecie. Pozyskiwanie tranu i modna w Azji zupa z płetwy rekina, ...
Mieczysław Burghardt już w czasach dzieciństwa zaczął interesować się kaktusami, pierwsze egzemplarze przywoził mu z dalekiego świata, ojciec marynarz. Obecnie ...
10 listopada to Dzień Jeża. Sopocianie, mieli okazję świętować ten dzień już dwa dni wcześniej. Wszyscy chętni mogli wziąć udział ...
- Mieć pracę, która jest jednocześnie pasją, to ogromne szczęście. Mogę o sobie powiedzieć, że jestem właśnie taką szczęściarą - ...
1600 osób sadziło drzewa w okolicach Lipusza. Przyjechali z Trójmiasta na tereny dotknięte huraganem z 2017 roku i odtworzyli 11 ...
Akademia Głosów Tradycji działająca przy Towarzystwie Miłośników Gdyni przygotowuje "Muzyczną opowieść o rzeczach ostatecznych". Kto przyjdzie na koncert pieśni z ...
Projektantka biżuterii Ewa Gajewska stworzyła bransoletkę, która ma oczyszczać wodę w Bałtyku. Dwa śledzie, wykonane ze srebra najwyższej próby, tworzą ...
Spotkanie rozpoczyna się od słów - Dzień dobry Królowo. Odpowiedzią jest zaraźliwy, energetyczny śmiech. - Jak Królowo, brzmi sympatycznie, zabawnie ...