Polskie zero waste w kuchni czyli gruzińska zupa w ukraińskim wydaniu
W audycji odwiedzamy Klub Cafe Albert zorganizowany we Wrzeszczu przez Towarzystwo Pomocy im. św. Brata Alberta Koło Gdańskie. W tym ...
W audycji odwiedzamy Klub Cafe Albert zorganizowany we Wrzeszczu przez Towarzystwo Pomocy im. św. Brata Alberta Koło Gdańskie. W tym ...
Monumenta Cullinaria Gothica to pomysł kolacji historycznych poświęconych sztuce stołu. Kolejna edycja wydarzenia, przygotowywana przez znawcę kuchni dawnej i właściciela ...
Wszystko rozpoczęło się od Wigilii i barszczu z uszkami przygotowanego przez dziadka Ryśka. Rodzina nie mogła się nachwalić, taki był ...
Monika Grudzińska specjalizuje się w fotografii żywności. - Jak zrobić dobre zdjęcia jedzenia? - pytamy. Jako odpowiedź otrzymujemy trzy rady. ...
Pudełko z drugim śniadaniem do pracy? To nie jest najlepszy pomysł!!! Jak to? Przecież jest moda pudełkowa na bycie fit. ...
Tak wygląda herbata, którą można jeść łyżkami. Przygotowana w formie galaretki, chociaż można by też zrobić elegancką piankę, podana z ...
Czy lepsza jest herbata parzona na sposób chiński, tak jak robi to Maciej Stafiej, od zrobionej z torebki przez Włodzimierza ...
Chętnie opowiada o herbacie, robi warsztaty parzenia, prowadzi blog "Kurs na herbatę". W Międzynarodowym Dniu Herbaty gościem audycji "Kawałek Świata ...
Co to za koncert na który bilety są kupowane nawet po 450 złotych. Robi go Pan Baleron a przedsięwzięcie można ...
"Gastrobanda - czyli wszystko co powinieneś wiedzieć, zanim wyjdziesz zjeść" Kamila Sadkowskiego i Jakuba Miliszewskiego to książka, którą lekko się ...