Jak zrobić bigos z rybą? Zdradza Prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich
Prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich Krzysztof Szulborski w audycji "Facet na luzie" opowiedział Sławkowi Siezieniewskiemu o tym, jak wyglądała gastronomia w ...
Prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich Krzysztof Szulborski w audycji "Facet na luzie" opowiedział Sławkowi Siezieniewskiemu o tym, jak wyglądała gastronomia w ...
Jego ulubione zadanie to gotowanie. Robi to od dziecka. Gościem audycji "Jestem z Pomorza" był Gaweł Czajka. To restaurator, wielbiciel ...
„Przy ognisku, przy ognisku, tak siedzimy sobie wszyscy, giną troski i zmartwienia, bo ognisko wszystko zmienia". Słowa starej piosenki Kabaretu ...
Skończył gdyński gastronomik 25 lat temu. Obecnie jest znanym mistrzem kuchni w Stanach. To opowieść o tym jak spełnił się ...
Tak wygląda herbata, którą można jeść łyżkami. Przygotowana w formie galaretki, chociaż można by też zrobić elegancką piankę, podana z ...
Jeszcze nie ma polskiego określenia na takie miejsce. Zofia Weiss nazywa to "deli" (od delikatessen czyli delikatesów), przynajmniej tak mówiło ...
Po sukcesie w Warszawie i Katowicach BioBazar ruszył w Gdańsku. Na terenach postoczniowych odbył się pierwszy targ, na którym można ...
Dziennikarz Radia Gdańsk odwiedza Atelier Smaku Joli Słomy i Mirka Trymbulaka w Gdyni. Okazją jest nagranie 100 odcinka ich programu ...