PODCASTY Radio Gdańsk
  • KATEGORIE
    • GOSPODARKA
    • HOBBY
    • INNE / ARCHIWUM
    • KULTURA
    • LUDZIE
    • NAUKA I ZDROWIE
    • PUBLICYSTYKA
    • REGION
    • REPORTAŻ I DOKUMENT
    • SPORT
  • SERIE
Nie znaleźliśmy żadnych wyników
Pokaż wszystko
  • KATEGORIE
    • GOSPODARKA
    • HOBBY
    • INNE / ARCHIWUM
    • KULTURA
    • LUDZIE
    • NAUKA I ZDROWIE
    • PUBLICYSTYKA
    • REGION
    • REPORTAŻ I DOKUMENT
    • SPORT
  • SERIE
Nie znaleźliśmy żadnych wyników
Pokaż wszystko
PODCASTY Radio Gdańsk
Nie znaleźliśmy żadnych wyników
Pokaż wszystko
Ekspert: Insulinooporność i „miłość” do słodyczy, to dwa powiązane zjawiska

Ekspert: Insulinooporność i „miłość” do słodyczy, to dwa powiązane zjawiska

2022-04-14
w NAUKA I ZDROWIE
Odtwarzaj
Share on FacebookShare on Twitter

– Lubimy słodki smak, kojarzy się nam ze smakiem mleka matki. Miłośc od „słodkiego” mamy w głowie i pamięci – mówiła w Radiu Gdańsk Ewa Dygaszewicz, prezes Polskiego Stowarzyszenia Diabetyków na Pomorzu, certyfikowana edukatorka i dietetyczka.

W rozmowie z Joanną Matuszewską tłumaczyła dlaczego niektórym osobom tak trudno zrezygnować z cukru. Wyjaśniała też ile tak naprawdę potrzebujemy go w diecie i czy cukier trzcinowy jest zdrowszy. Ewa Dygaszewicz mówiła też jakie rodzaje cukrów spożywamy i dlaczego po cukrze rośnie masa ciała.

W audycji mowa była tez o powodach i leczeniu insulinooporności, oraz diecie jaką powinno się zastosować. Tłumaczyła też jaki jest związek insulinooporności z cukrzycą.

https://radiogdansk.pl/wp-content/uploads/2022/04/zdrowie_dygaszewicz_14042022.mp3
Tagi: audycje TLBądź ZdrówchorobacukrzycaEwa DygaszewiczJoanna Matuszewskazdrowie

© 2025 Radio Gdańsk

Nie znaleźliśmy żadnych wyników
Pokaż wszystko
  • Purchase JNews
  • Pre-sale Question
  • Support Forum
  • Back to Landing Page

© 2025 Radio Gdańsk

-
00:00
00:00

Kolejka odtwarzania

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00